POSLJEDNJI OBRAČUN: Zbog ”Za dom Spremni” dobiti će te 2 godine zatvora

30.11.2018. 09:53:03

Pred saborskim zastupnicima naći će se zanimljiva tema. Naime, raspravljat će o tome što vladajući ne čine ništa po pitanju pozdrava Za dom spremni kojega se smatra ustaškim. Riječ je o interpelaciji o radu Vlade koju je još u travnju prošle godine zatražilo 28 zastupnika SDP-a-a, no ta točka do danas nije raspravljena. Stoga su SDP-ovci koji se pozivaju i na promjenu Poslovnika koja se u međuvremenu odvila odlučili izvršiti pritisak na šefa sabora Gordana Jandrokovića jer vjeruju da se predugo vremena čeka kako bi se raspravljalo o ovom spornom pozdravu Kako je poručio predsjednik SDP-ova Kluba zastupnika Arsen Bauk u tijeku je prikupljanje potpisa, a interpretaciji će se pridružiti i zastupnici Glasa te IDS-a. SDP-ovoj interpelaciji prema Baukovim najavama dodat će se i prijedlog IDS-a o izmjenama Kaznenog zakona. Prema tome prijedlogu kaznenim djelom smatralo bi se propagiranje nacističkog, fašističkog i ustaškog režima, a prekršiteljima bi ovisno o težini djela prijetilo i do dvije godine zatvora s ovim prijedlogom svojedobno je upoznata i Vlada koja je isti odbila.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.