POSLOVI MU CVATU: Klemm preuzeo Zrće, otvara klub za bogatu klijentelu!

16.03.2019. 19:41:52

 

Nova sezona na najpoznatijoj jadranskoj partijanerskoj plaži Zrće donosi značajno vlasničko preslagivanje koje se upravo dovršava, a rezultat će biti otvaranje novih klubova namijenjenih nešto ozbiljnijoj publici dubljeg džepa.

Kako doznaje Poslovni dnevnik, vođa šatoraških prosvjeda, zaštitar Josip Klemm, koji je ujedno koncesionar na pomorskom dobru na Zrću i vlasnik kluba Papaya Ivan Bušljeta zajedničkim snagama kupuju klub Aquarius i već ovog ljeta otvaraju novi klub Nomad koji se već ambiciozno reklamira na društvenim mrežama. “I Bušljeta i Klemm su mlađi od nas i možemo reći da se na neki način radi o smjeni generacija”, ispričao je Zrino Alpeza, suvlasnik Aquariusa, pojasnivši da se prodaja odnosi samo na novaljski klub, dok zagrebački Aquarius i dalje ostaje u njihovom vlasništvu. Kupci zasad nisu htjeli davati službene izjave, dok se ne okonča proces kupoprodaje. No, doznaje se da novi vlasnici uz potpunu rekonstrukciju objekta Aquariusa, planiraju otvaranje novog kluba Nomad koji će biti kombinacija kluba, restorana i cabareta. Klub po uzoru na one na grčkom otoku Mykonosu bit će namijenjen malo starijoj publici od one koja se uobičajeno može vidjeti na partijima na Zrću, odnosno zahtjevnijoj publici od 30, 40 godina koja je spremna izdvojiti više novca za luksuzan proizvod.

Naplatio prosvjedovanje u šatoru

Josip Klemm se nakon dolaska HDZ-a na vlast potiho povukao sa braniteljske scene nakon što je njegova zaštitarska tvrtka ‘Klemmm Security’ dobila unosne poslove s državom. Klemmu je naime odmah po završetku parlamentarnih izbora povjereno osiguravanje Ministarstva branitelja. Nakon toga su i na HRT-u raskinuli s AKD zaštitom i izabrali Klemm Security kao novu zaštitarsku tvrtku. Istovremeno je i nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Prema optužnici, Klemm se teretio da je nalagao svojoj tvrtki Klemm sigurnost da drugim tvrtkama plaća račune za neobavljene usluge. Radilo se o 90 računa s ukupnim iznosom od 2,9 milijuna kuna. No presuda je itekako zanimljiva. Presuđeno je da se od tih tvrtki novac se ne može oduzeti jer su one brisane iz sudskog registra. Isto tako, čulo se iz obrazloženja sutkinje Maje Štampar Stipić, novac se ne može oduzeti ni od Klemm sigurnosti, jer su promjenom činjeničnog opisa ispuštena obilježja kaznenog djela. Ispalo je tako da tih 2,9 milijuna kuna koje je Klemm sigurnost drugim tvrtkama platila za neobavljene usluge Klemm može zadržati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.