Posmrtno odlikovan hrvatski branitelj Gjelal Hajda

19.10.2017. 11:33:09

Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, u Ministarstvu hrvatskih branitelja, u srijedu 18. listopada, posmrtno je odlikovan hrvatski branitelj Gjelal Hajda. Odluku o dodjeli odlikovanja donijela je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na prijedlog Povjerenstva za dodjelu odlikovanja i priznanja RH Ministarstva hrvatskih branitelja, a u njeno ime Avdilfaiji Hajdi, bratu pokojnog Gjelala, odlikovanje je uručio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Članovima obitelji odlikovanog hrvatskog branitelja pristiglim s Kosova, ministar je poželio srdačnu dobrodošlicu u Ministarstvo hrvatskih branitelja i Republiku Hrvatsku. „Unatoč teškim vremenima prije 26 godina, kada je naša Hrvatska bila izložena agresiji koja je htjela uništiti sve hrvatsko, hrvatski branitelji bez obzira od kuda su dolazili, nadljudskim snagama branili su Republiku Hrvatsku. Bili su glavni pokretači hrvatske državnosti za koju su bili spremni uložiti sebe i svoj život za dobrobit hrvatskog naroda i hrvatske zemlje“, istaknuo je ministar, izrazivši izuzetnu čast što u ime Predsjednice može uručiti odlikovanje koje predstavlja izraz zahvalnosti hrvatske domovine Gjelalu Hajdi, što je svojim domoljubljem zadužio našu zemlju. Članovi obitelji poginulog hrvatskog branitelja Gjelala Hajde, izrazili su neizmjeran osjećaj ponosa i zahvalnost što je Republika Hrvatska prepoznala i na ovaj način odala počast njegovoj žrtvi. Svečanosti uručenja nazočili su zamjenik ministra i državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić, državna tajnica Nevenka Benić te predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.