Postavljanje ćiriličnih natpisa jedna je od karika u kukuriku lancu kojim se ova vlast promovira

04.09.2013. 00:19:38

Od branitelja se nakon ovih događanja očekuje mudrija i djelotvornija politika bez srljanja u val privođenja i sukoba sa policijom. Takav sukob kod aboliranih Srba zasigurno izaziva zadovoljstvo i osjećaj uspjeha u svojim nakanama.

Ovu će 2013. godinu Vukovarci pamtiti po neviđenoj drskosti i maltretiranju od strane vladajućih Kukurikavaca, ponajviše po tome što se postavljaju dvojezični natpisi na zgradama državnih institucija. Vlast SDP-a ne mari zbog mogućih prijepora oko tumačenja Ustava i pojedinih članaka istoga, već na silu provodi politiku dodvoravanja srpskoj manjini, koja po riječima premijera Milanovića na izborima redovito daje glasove SDP-u. Ova događanja i uznemiravanja Vukovaraca i domoljubne Hrvatske nisu sigurno slučajna i po dinamici i slijedu događanja su zasigurno pomno isplanirana. Može se reći da je namjera vladajućih očigledna i svodi se na dodatno razjedinjavanje braniteljskih udruga i svih drugih vezanih za Domovinski rat, kako bi sukobili te udruge i građane Hrvatske na osnovi raskrinkavanja lažnih branitelja omalovažavajući time sam karakter hrvatske borbe za samostalnu državu. U tom valu SDP-ove politike 'pravednosti' započetom objavljivanjem Registra branitelja, potom prijepora oko proslave Oluje, te ovim postavljanjem ćiriličnih natpisa, zaokružio se val neprimjerenog i protuhrvatskog djelovanja Kukuriku politike. Tu se može dodati i oklijevanje oko raspisivanja referenduma za Zdravstveni odgoj, te užurbana rasprodaja nacionalnih resursa. Naši građani na ove udare s lijeva nisu spremni poglavito jer se naivno od vladajućih očekuje i višak demokratičnosti, zaboravljajući kakvi su toj Ljevici korijeni, tko s njom upravlja i po kojem scenariju.

Za razumijevanje takvog scenarija zanimljivo je podsjetiti se na godine jugoslavenske, kada je ona slikarska naiva zauzimajući povlašteno mjesto u drugarskoj kulturi, vedrila i kukurikala diljem Lijepe naše naivne. Drugovi su tada naručivali po kamion Generalića, pa pun šleper Večenaja, a uletio bi tu i pokoji kamiončić kontroverznog Stolnika, dok su ovi ostali slikari, živi ili mrtvi bili naivno zanemareni. Dakle više manje Jugoslavijom, posebno Hrvatskom su vladali slikari naivci nagovještavajući nam otvoreno na svojim staklima novo tisućljeće Kukurikavaca. Gotovo poput slikarskog Nostradamusa doživljavamo danas Ivana Večenaja i njegov ciklus Pijetlova (čitaj Kukurikavaca) kojim nas je kroz staklenu slikarsku vizuru uveo u ovo današnje doba političkih kukurikavaca. Poznati naivci tadašnje Hlebinske škole, odreda svi 'vidioci'. nisu zaboravili u svoje motive uvrstiti i kravu, simbolizirajući tako današnje Hrvate i nagovještavajući godine sveopće mužnje hrvatskih resursa, gdje ćemo izgledati poput Generalićevih naivnih seljaka. Komunistički partijaši su tada svoj puk gledali kroz staklo Slavka Stolnika i promicali naivu, gurajući je u Muzej na reprezentativno mjesto nadomak zgrade Sabora i Banskih dvora u Ćirilo-Metodsku ulicu podno Markova trga u Zagrebu. S tih je visina hrvatska naiva lupkala po glavi svakog onog tko je malkice zakasnio biti naivan.

Tko zna možda su hrvatski naivci plod zavjere, stvoreni voljom masona, iluminata ili koga sve ne kako bi razbuktali naivnost širokih masa pred treći milenij u kojem se naglo mijenja percepcija prema naivi, te prelazeći iz sfere umjetničke dogme u karakternu osobinu, zahvaća široke slojeve društva i ponovno dobivajući na važnosti biva oplemenjena i uvažena u današnjem političkom i javnom diskursu. Uz dužno poštivanje gore navedenih umjetnika i njihovih djela, riječ naiva se dobrano usadila u podsvijest našega čovjeka tako da se danas putem raznih medija lakše unovačuju friški naivci zahvaljujući obično nekoj kavanskoj prepirci, te bivaju regrutirani frazetinom 'to je teorija zavjere.' Svi trenutno ranjeni i poginuli od te otrcane floskule postaju trajno unovačeni u najveću hrvatsku stranku - stranku 'Naivaca.' Uzimajući u obzir današnje sofisticirane metode obmanjivanja, teško je razlučiti tko iz medija i javnoga života najviše potpomaže umnožavanju najveće hrvatske stranke, ali vodeći političari su bili najodgovorniji u novačenju turbo naivaca 21 stoljeća. Stranka naivaca danas i sutra neće nikoga iz svojih redova izbacivati ili kažnjavati, samo svaki član te brzorastuće i najbrojnije stranke mora rafalno sva tri dnevnika na televiziji pratiti, Jutarnji i Večernji gutati, antifašistički istospolno se ponašati, manjinski multikulturalno djelovati, anacionalno građanski blejati i sve to što je moguće više detuđmanizirati.

Međutim, najopasniji su vođe i kreatori naše stranke naivne koji s političkih visina i naslovnica razbacuju naivu po hrvatskom narodu naive žednom. Ne tako davno ukaza nam naša ugledna teatrologinja Mani Gotovac na tri opasnosti za Hrvatsku, pa reče: - Hrvatska se mora čuvati kerumizacije, mrdušizacije i berluskonizacije, no pritom ne pomenu europeizaciju, srbizaciju i antifašizaciju. Svekolika naiva nas proždire danas putem medija i sredstava javnog priopćavanja zamagljujući nam put i muteći staklo dotrajalog kompasa. I zaključak se nameće - prije će Temza poteći uzvodno, nego se Hrvatska riješiti stranke naivaca.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.