Postavljen spomenik četniku Draži Mihailoviću! Šef SUBNOR-a pohvalio vođu četnika…

02.06.2019. 15:25:47

Da su se Srbi u posljednjem ratu dijelili kao što su u Drugom svjetskom ratu mi ne bismo danas imali Republiku Srpsku... U Ravnogorskom parku u Bileći danas je otkriven spomenik ratnom zločincu Draži Mihailoviću. Spomenik je djelo kipara Milivoja Bokića, a lokalni partizani nisu se protivili… Spomenik su otkrili autor Bokić i Radomir Babić, brat komandanta graničnog bataljuna bilećke četničke brigade. Podignut je na mjestu s kojeg je ranije uklonjen onaj posvećen partizanima, a oni koji baštine partizansku tradiciju tome se više ne protive. Na otvaranje je došao cijeli grad, a čelnik lokalnog SUBNOR-a Nemanja Papić, prenosi Al Jezera, poručio je da nije imao ništa protiv postavljanja spomenika Draži Mihailoviću. Smatra da je to dobro i da će pridonijeti  pomirenju srpskog naroda na ovom prostoru. Menadžer općine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da spomenik Draži Mihailoviću za ovaj grad znači završetak Drugog svjetskog rata u Bileći i da se njime šalje poruka međusrpskog pomirenja. “Da su se Srbi u posljednjem ratu dijelili kao što su u Drugom svjetskom ratu mi ne bismo danas imali Republiku Srpsku”, rekao je Vujović, prenosi maxportal.. Spomenik Drži Mihailoviću rađen je iz jednog komada, a bez postamenta visok je oko tri i po metra. U najavi ovog događaja se kao svojevrsno opravdanje navodi da je Viši sud u Srbiji rehabilitirao Dražu Mihailovića kojega su nakon Drugog svjetskog rata komunističke vlasti uhitile i osudile na smrt za kolaboraciju i ratne zločine, poslije čega je ubijen pokopan na tajnom mjestu.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.