Potpora 15. ratnih zapovjednika obrane Vinkovaca vukovarskom Stožeru

15.10.2013. 21:32:48

Potpora-15.-ratnih-zapovjednika-obrane-Vinkovaca-vukovarskom-Stozeru_article

Vinkovački branitelji dižu glas protiv obezvrjeđivanja svetih vrijednosti Domovinskog rata:

Potpora ratnih zapovjednika obrane Vinkovaca vukovarskom Stožeru

VINKOVCI - Ratni zapovjednici obrane grada Vinkovaca od jugosrpske agresije 1991. godine, iskazali su danas bezrezervnu potporu aktivnostima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te su pozvali na ujednjenje udruge iz Domovinskog rata.

Otvoreno pismo upućeno hrvatskoj javnosti, u kojem se daje potpora vukovarskom Stožeru, pročitao je na konferenciji za novinare ratnih zapovjednika obrane Vinkovaca, jedan od zapovjednika Ivica Čutura.

Čutura je podsjetio da su vinkovački branitelji šutjeli dok su neki odmah nakon rata iskrivljavali istinu o ratu u Vinkovcima.

U pismu se ističe da izjave kako su branitelji 'opasne grupice ljudi' koje imaju namjeru rušiti demokratski izabranu hrvatsku vlast - mogu doći od onih koji ne žele razumjeti ljude, koji su bez razmišljanja stavili svoje živote na kocku radi stvaranja samostalne hrvatske države.

"Tvrditi da je postavljanje dvojezičnih ploča u skladu s Ustavom RH je dovođenje naroda u zabludu, pošto je i pravnom laiku očito da članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina jasno kaže da se sva prava i zakoni po pitanju nacionalnih manjina primjenjuju jedino pod uvjetom poštivanja stavova i nacionalnih manjina i većinskog naroda", navodi se u pismu, koje je potpisalo 15 ratnih zapovjednika obrane grada Vinkovaca.

Naglašava se kako je ovo prvi puta nakon Domovinskog rata da se ratni zapovjenici obrane grada Vinkovaca obraćaju javnosti na ovakav način

U pismu se navodi da su ratni zapovjednici obrane grada Vinkovaca "šutili čitavo ovo vrijeme, dok su neki odmah poslije rata iskrivljivali istinu o ratu na području grada Vinkovaca".

"Šutili smo i dok su se neki kitili odličjima za događaje u kojima nisu sudjelovali, šutjeli smo i dok su neki objavljivali knjige u kojima su nam objasnili kako su postavili obranu i sačuvali Vinkovce", navode u javnom pismu ratni zapovjednici obrane Vinkovaca.

Dodaju kako ni sada ne žele "polemizirati s takvima jer je istina samo jedna".

Sadašnjoj i svim budućim vladama poručujemo da im na prvom mjestu mora i treba biti jedino interes hrvatskog naroda kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija koje rastaču hrvatsko nacionalno biće – navodi se na kraju zaključaka vinkovačkih branitelja koje je potpisalo 15 ratnih zapovjednika vinkovačkih postrojbi.

U zaključku vinkovački ratni zapovjednici podupiru svih sedam točaka koje je donio Stožer za obranu hrvatskog Vukovara 9. listopada.

Nakon što je pročitano pismo 15 ratnih zapovjednika obrane grada Vinkovaca, novinarima je rečeno kako nije predviđeno postavljanje pitanja jer je u otvorenom pismu hrvatskoj javnosti sve rečeno.

B.P.M.S.M.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.