Potpuni kaos: Migranti probili ogradu i ušli u Poljsku

10.11.2021. 09:11:00

Dvije velike skupine migranata navodno su uspjele probiti ogradu na granici između Bjelorusije i Poljske. Uspjeli su srušiti ogradu u blizini sela Krynki i Bialowieza i prijeći granicu. 

Neki migranti odvedeni su u Bjelorusiju, dok su drugi uspjeli pobjeći, rekla je glasnogovornica pograničnih snaga. 


Podsjetimo, Poljska odbija primiti migrante na svoj teritorij pa je posljednjih tjedana poslala stotine pripadnika svojih snaga na granicu te je podigla bodljikavu žicu.

Bjeloruski čelnik Aleksandar Lukašenko zatražio je da migrantima bude omogućeno da uđu u Poljsku. U intervjuu je rekao kako većina njih želi produžiti dalje, u Njemačku. EU optužuje Minsk da pomaže migrantima doći do vanjskih granica Unije u Poljskoj, Litvi i Latviji u znak osvete za zapadne sankcije uvedene Bjelorusiji zbog političke represije nad vlastitom oporbom. 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Narod.hr/ Foto:slika zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.