Potres magnitude 3.1 po Richteru uznemirio Slavonce, neki tvrde da su čuli eksploziju

06.11.2018. 11:07:13

Slavonce je noćas u 1:32 sata uznemirio potres, a tlo je podrhtavalo i oko 6 sati. Podrhtavanje tla u Slavoniji zabilježeno je i u Seizmološkoj službi. "U 1 sat i 32 minute zabilježili smo potres umjerene jakosti s epicentrom blizu Osijeka magnitude 3.1 po Richteru što je iznosilo epicentralnim intenzitetom četvrtog stupnja Mercallieve ljestvice ili Mercalli-Cancani-Siebergove. To je potres umjerene jačine koji bi se osjetio i po danu, a pogotovo po noći kada je sve mirnije i osjetila ga je većina stanovništva, nije izazvao veliki strah, ali s obzirom na jačinu nije prošao nezamijećen", kazao je seizmolog Krešimir Kuk. Još jedno podrhtavanje tla osjetilo se jutros oko šest sati u Đakovu, a noćas se treslo i oko Metkovića, piše Radio Đakovo. Potres u Slavoniji nije prouzročio materijalnu štetu. Centar 112 zabilježio je pozive građana Đakovštine o podrhtavanju tla, a nekoliko njih je čulo i eksploziju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.