Potres sinoć prodrmao Đurđevac i okolicu, ljudi komentiraju da se osjetio jak i kratak udarac

20.01.2022. 09:06:00

Magnituda potresa bila je 2.5 i bio je vrlo plitak: hipocentar mu je bio na dubini od oko jednog kilometra. 

Slab potres dogodio se jučer u 18:17 nedaleko od Đurđevca, izvijestio je Europsko-mediteranski seizmološki centar. Magnituda potresa prema preliminarnim podacima bila je 3.5, kasnije revidirana na 2.5 i bio je vrlo plitak: hipocentar mu je bio na dubini od oko jednog kilometra.

Potres se osjetio u okolici Đurđevca. “Osjetio se jak udar kao eksplozija”, “zvuk eksplozije i prilicno snažan, kratak udarac”, “zvuk poput eksplozije i zatresla se kuća” komentari su stanovnika na EMSC-ovoj stranici.

Nadopuna, 20.1.2022. 8:30 Seizmološka služba izvještaj o potresu objavila je kasno sinoć. Prema službenim podacima, magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru. Epicentar mu se nalazio 9 kilometara istočno-sjeveroistočno od Bjelovara, u okolici Velikog Trojstva, kod granice Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Intenzitet u epicentru procijenjen je na III stupnja EMS ljestvice, što znači da se radilo o slabom potresu. Preliminarni podaci EMSC-a prikupljeni su uglavnom automatskim putem, uređajima smještenima u okolnim zemljama. Službenim podacima smatraju se podaci Seizmološke službe pri Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Epicentar potresa

Lokacija epicentra potresa. 
Izvor: epodravina.hr

Izvorni autor: epodravina/Foto: EMSC

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.