Potvrđen dio optužnice Lovriću, otpale optužbe protiv Klemma

17.10.2018. 18:31:07

GRAD NAVODNO OŠTEĆEN ZA 650 TISUĆA KUNA Zagrebački Županijski sud u srijedu je potvrdio dio optužnice protiv gradskog pročelnika Ivice Lovrića zbog nezakonitog zapošljavanja, a obustavljen mu je postupak u kojem ga se zajedno s Josipom Klemmom i njegovom zaštitarskom tvrtkom teretilo zbog lihvarskog ugovora u vezi transfera Ciboninog košarkaša Darija Šarića. Optužno vijeće potvrdilo je dio optužnice u kojem se Lovriću stavlja na teret da je voditelja Holdingove podružnice Sportski objekti Dragutina Kosića tražio da zaposli petero osoba iz Cibone koji za ta radna mjesta nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding. Grad je, navodno, na taj način oštećen za više od 650 tisuća kuna. Kosić je još 2016. priznao nedjelo pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom uvjetno osuđen na godinu dana, a on je jedan od rijetkih koji se s Uskokom nagodio i u aferi Agram gdje je prvoosumnjičen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Lovrić, pak, s Bandićem očekuje presudu zbog ustupanja štandova udruzi U ime obitelji, a Klemm je ranije nepravomoćno osuđen zbog utaje poreza na godinu dana. U odbačenom dijelu optužnice, na što se tužiteljstvo može žaliti, Klemma i Lovrića, koji je bio predsjednik košarkaškog kluba Cibona, Uskok je teretio da su pokušali pribaviti veliku materijalnu dobit Klemmovoj tvrtki nakon što je Cibona sa Šarićem sklopila ugovor prema kojemu bi Cibona u slučaju Šarićeva jednostranog odlaska u drugi klub imala pravo na odštetu, od koje bi velik dio išao Klemmovoj tvrtki. Velika imovinska korist ipak nije ostvarena jer je Cibona odbila isplatiti navedeni iznos i pokrenula sudski postupak protiv Klemmove tvrtke radi smanjenja obveza na pravičan iznos.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.