POTVRĐENA ZATVORSKA PRESUDA HUANITU LUKSETIĆU – ‘Ovo je za njega smrtna presuda’

26.01.2019. 10:09:31

‘Ovakva kazna je za njega smrtna presuda’, komentirao je odvjetnik

Huanito Luksetić je potkraj 2017. godine na riječkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora zbog ilegalne proizvodnje kanabisa i držanja marihuane radi prodaje. To što je s majkom zasadio 11 biljaka samo kako bi si olakšao simptome multiple skleroze za sud nije bilo opravdanje.

Da se pita državu, već bi bio u grobu

“Ovakvom presudom njegov život je ugrožen. On je samo zahvaljujući svojoj snalažljivosti uspio preživljavati, a ovakva kazna je za njega smrtna presuda. Njega su osudili jer si je spašavao život, a da mu pritom nisu omogućili niti imaju mogućnosti ponuditi mu alternativni lijek. Što se tiče države i onih koji odlučuju o takvim stvarima, on bi već ionako bio u grobu da si sam nije pomogao. Zgrožen sam, ogorčen i sablažnjen ovakvom odlukom koja oduzima čovjeku pravo na život”, kazao je Gredelj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.