POTVRĐENO JE: Niko Kovač postaje trener velikog Bayerna!

13.04.2018. 16:56:40

Niko Kovač novi je trener Bayerna. Klupu preuzima 1. srpnja, a s njim će doći i brat Robert kao pomoćni trener. Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić potvrdio je da je njemački velikan potpisao trogodišnji ugovor s Nikom Kovačem. Tamo će zamijeniti 72-godišnjeg veterana Juppa Heyncknesa, koji je najavio svoje povlačenje po završetku ove sezone u kojoj je minhenski gigant osigurao novi naslov nacionalnog prvaka pet kola prije kraja sezone te se plasirao u polufinale Lige prvaka. Bayern je tako odlučio na svoju klupu dovesti svog bivšeg igrača iako Kovač ima ugovor sa svojim sadašnjim klubom Eintrachtom iz Frankfurta do ljeta 2019. godine. “Jako smo zadovoljni jer smo osigurali usluge Nike Kovača. Bio je igrač Bayerna, poznaje ljude i klupsku strukturu. On poznaje naš DNA. Uvjereni smo da je pravi izbor za budućnost Bayerna”, poručio je Salihamidžić. Bivši hrvatski izbornik trenersku karijeru započeo je, inače, u Salzburgu gdje je završio igračku. Potom bio prvo izbornik hrvatske mlade reprezentacije, a zatim i najbolje vrste koju je vodio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, prenosi Sportski.net U Eintracht je stigao u ožujku 2016. godine te ga je spasio ispadanja. Prošle sezone je Eintracht s Kovačem završio na 11. poziciji Bundeslige dok je ove sezone ostvario veliki iskorak, trenutačno je peti na ljestvici i bori se za plasman u Ligu prvaka, a usto je stigao i do polufinala Kupa.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.