Potvrđeno: Predsjednik Milanović dolazi na proslavu Dana Općine Rovišće, najjače utvrde HDZ-a

26.04.2022. 16:07:00

Sutrašnja proslava Dana Općine Rovišće bit će drugačija od svih dosadašnjih jer će na nju doći predsjednik RH Zoran Milanović.

Prvi je to put da bilo koji predsjednik Republike dolazi na proslavu bili kojeg dana općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a ono što dodatno diže temperaturu je činjenica da dolazi u najjaču utvrdu HDZ-a. 

Načelnik Slavko Prišćan od 2006. upravlja Rovišćem, na prošlim izborima nije imao protukandidata i u Općinskom vijeću su svi vijećnici iz HDZ-a.

I usred toga dolazi Milanović za kojeg je šef HDZ–a Andrej Plenković pred koje dan rekao da je prevršio svaku mjeru i da s njime stranka više ne želi imati posla.

Slavko Prišćan,načelnik Općine Rovišće

-Mi kao i svake godine na proslavu zovemo sve najviše dužnosnike i ovaj put se predsjednik Republike odazvao. Poziv je poslan prije 10-ak dana i predsjednik Milanović će sutra biti u Rovišću. Ne očekujem zbog toga bilo kakve ekscese ili neugodne situacije i vjerujem da ćemo dostojno proslaviti dan naše općine – kaže načelnik Slavko Prišćan.

U HDZ-u naravno nisu oduševljeni ovakvim raspletom ali povlačiti poziv zbog naknadno propisane stranačke stege ovdje nije bila opcija i to ne bi napravio niti jedan ozbiljniji političar.

Prišćan je uz potvrdu da predsjednik dolazi u Rovišće, za Regionalni portal Bjelovar.live je dao i jednu zanimljivu opasku.

-Možda će sutrašnji dan označiti i neko novo vrijeme u odnosima HDZ-a i Zorana Milanovića – kaže Prišćan.

Teško je možda povjerovati, ali znamo kakva je politika kategorija. Kako doznajemo, HDZ na proslavu neće slati ministre već samo izaslanike koji su odreda domaći dečki. Je li i to nekakva poruka, vidjet će se kad se strasti stišaju. (dv)

Izvor: bjelovar.live

Izvorni autor: Fotokreativa: Bjelovar.live

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.