POTVRDIO DR. VAGIĆ PRVI SLUČAJ Umrla je jedna osoba u Areni, a dan kasnije hitno je intubirana druga

03.12.2020. 15:23:00

U Areni Zagreb u ponedjeljak je zabilježen prvi smrtni slučaj Covid pozitivne osobe, a dan kasnije, zbog naglog pogoršanja kliničke slike, jedna je osoba hitno intubirana i vraćena u KB Dubravu, piše Jutarnji list.

Tu vijest potvrdio je koordinator za Arenu, prof. Davor Vagić iz KBC-a Sestre milosrdnice. "Informacije kojima raspolažete su točne. Na žalost, imali smo smrtni slučaj. Riječ je o osobi koja je bila u terminalnoj fazi svoje osnovne tumorske bolesti. Iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen je u Arenu zato što se rutinskim testom, koji se radi pacijentima koji ulaze u bolnicu, radi bris. On nije imao simptome Covida, ali s obzirom na to da je bio pozitivan, umjesto na palijativu smješten je kod nas", rekao je Vagić.

Dodao je da su to, na žalost situacije koje se događaju i koje će se događati.

Što se tiče drugog pacijenta, koji je intubiran, prof. Vagić je pojasnio da je riječ o osobi s drugim bolestima, koji je iz KB-a Dubrava preseljen u Arenu jer mu se stanje bilo popravilo. "Ovo je nepredvidiva bolest i toga smo svjesni. Upravo zato u Areni imamo reanimacijski centar i sve što je potrebno za intubaciju i siguran prijevoz u bolnicu, što je u ovom slučaju i bilo", kazao je dr. Vagić i dodao da ovakve situacije nisu neočekivane i to je nešto na što, nažalost, uvijek mogu računati da će se dogoditi.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: lš/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.