POVJERENSTVO ODUČILO: Karamarko nije kriv, nije bilo sukoba interesa aferi konzultantica

15.06.2016. 12:10:30

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa u podne će održati sjednicu na kojoj će objaviti odluku je li Tomislav Karamarko povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge  Ane Karamarko i Josipa Petrovića, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL. Povjerenstvo je 18. svibnja pokrenulo postupak kako bi utvrdilo nalazi li se Karamarko u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa tvrtka ”Drimia”, vlasništvo njegove supruge, dvije godine imala ugovor s Petrovićevom tvrtkom ”Peritus savjetovanja”. Kramarko je jučer najavio kako neće prihvatiti odluku Povjerenstva ako ona za njega bude nepovoljna. “Odluka drugačija od one da nema sukoba interesa bi bila nakaradna. Ako odluka bude negativna, onda ću potražiti drugu priliku da se dokaže istina i da se obranim, jer nisam u sukobu interesa”, rekao je Karamarko novinarima. Maxportal je iz pouzdanih izvora primio informaciju da će Povjerenstvo zaključiti da Karamarko nije bio u sukobu interesa te će ga proglasiti nedužnim. Bit će zanimljivo kako će reagirati mediji u Hrvatskoj koju su proteklih tjedana razapinjali šefa HDZ-a i njegovu suprugu, a prešućivali većinu informacija o brojnim SDP-ovcima i HNS-ovcima ( njih 23) koje je isto Povjerenstvo proglasilo krivim i kaznilo novčanim kaznama.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.