Povjerenstvo smatra da slučaj Ane Karamarko nije sporan i nije zabranjen

10.05.2016. 16:41:45

Sama činjenica da je tvrtka supruge prvog potpredsjednika Vlade poslovala s konzultatima MOL-a, nije sporna, objasnila je u razgovoru za Media servis Dalija Orešković Nakon objave da je MOL-ov savjetnik Josip Petrović poslovao s tvrtkom Karamarkove supruge, što još nije potvrđeno, oglasilo se Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa. U ovoj fazi, objasnila je predsjednica Dalija Orešković, ne postoji povreda zakona. Sama činjenica da je tvrtka supruge prvog potpredsjednika Vlade poslovala s konzultatima MOL-a, nije sporna, objasnila je u razgovoru za Media servis Dalija Orešković. "Nije sporno i nije zabranjeno. To samo ukazuje da postoji određena interesna povezanost koja može ugroziti objektivnost donošenja odluka i narušiti povjerenje građana u objektivnost donošenja odluka", objašnjava Orešković. Povjerenstvo će reagirati ukoliko se pokaže da postoje odluke koje su već donesene, a koje ukazuju na sukob interesa. "Ako se naknadno utvrdi da je u procesu donošenja odluka, gospodin Karamarko propustio pravilno upravljati ovom situacijom potencijalnog sukoba interesa, e tada će Povjerenstvo i bez da nas na to bilo tko upozorava, provoditi postupak i utvrditi ono što spada u naš djelokrug rada", rekla je predsjednica Povjerenstva. U ovoj fazi, objasnila je, Povjerenstvo može postupati samo ako dužnosnik, odnosno gospodin Karamarko, sam od Povjerenstva zatraži upute kako postupati u ovoj situaciji potencijalnog sukoba interesa.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.