POVODOM DANA NEOVISNOSTI NA MEMORIJALNOM GROBLJU U VUKOVARU POLOŽEN VIJENAC I ZAPALJENE SVIJEĆE

08.10.2017. 14:03:35

Marijan Pavliček, dogradonačelnik Grada Vukovara, svim Hrvaticama i Hrvatima te građanima Hrvatske čestitao je Dan neovisnosti i rekao kako se trebamo pokloniti onima koji su svoje živote ugradili u temelje samostalne Hrvatske Hrvatska slavi Dan neovisnosti obilježavajući 8. listopada 1991. kada je Hrvatski sabor raskinuo sve državno-pravne veze s ondašnjom Jugoslavijom čim je Hrvatska postala samostalna država. Tim povodom na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata vijenac su položili predstavnici Grada Vukovara predvođeni zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom. U izaslanstvu je bio i predsjednik Gradskoga vijeća Tomislav Šota, većina gradskih vijećnika, gradski pročelnici i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga. Predsjednik Savjeta za branitelje Tomislav Josić izrazio je žaljenje što počinitelji ratnih zločina u Vukovaru nisu izvedeni pred lice pravde. Molitvu je na groblju predvodio đakon crkve sv. Filipa i Jakova fra Andro Tomislav Gluščić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.