Pozadina Beroševa skandala! Sve je prijavio Božinoviću: Čega se boji ministar?

25.08.2020. 17:33:00

Liječnica Dijana Zadravec i ministar zdravsta Vili Beroš, dva su to glavna protagonista snimke koja je zaintrigirala javnost.

Kao što je poznato, Zadravec je jedna od kandidatkinja za ravnateljsku poziciju u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici, fotelja je to na koju pretendira i njen kolega, aktualni ravnatelj i ugledni liječnik Mario Zovak.

No, situacija je, po svemu sudeći, izmakla kontroli, pa je Zadravec kontaktirala svojeg stranačkog kolegu Beroša pozivajući se i na prijateljstvo s premijerom Plenkovićem. Jedno se vrijeme spekuliralo da bi Zadravec mogla biti HDZ-ova kandidatkinja na parlamentarnim izborima u prvoj izbornoj jedinici u kojoj se natjecao i sami Plenković međutim, čini se kako je vrh stranke od toga odustao, no zato Zadravec definitivno nije odustala od ravnateljske fotelje u ovoj velikoj zagrebačkoj bolnici.

Reagirala je shodno tome na Odluku o imenovanju od 24. lipnja, temeljem koje je prof. Zovak imenovan vršiteljem dužnosti ravnatelja najdulje na rok od godinu dana. Kako bi zapaprila Zovaku doktorica Zadravec odlučila se pozvati na Zakon o ustanovama koji prema njenim tvrdnjama kao temeljni akt sadrži odredbu koja isključivo uređuje pitanje ovlaštene osobe za slučaj da ravnatelj nije izabran.

Prema njenom e-mailu koji je koncem lipnja kružio među djelatnicima Vinogradske bolnice kriteriji bi morali biti određeni Statutom što ovdje nije slučaj. Zato se odlučila zatražiti očitovanje Upravnog vijeća bolnice pošto odluku o Zovak smatra samovoljom s obzirom na to da ona ulazi u opseg dopuštene diskrecijske ocijene.

Drugim riječima, Zadravec je ovim manevrom posljednji puta pokušala izboriti svoju poziciju pošto joj je i mandat zamjenice ravnatelja uskoro isticao.

U toj borbi za svoj položaj Zadravec se zamjerila Berošu, a on je uoči izbora ministru policije Davoru Božinoviću prijavio prijetnje koje dobiva ne navodeći njihov izvor no dajući naslutiti da one dolaze zbog izbora ravnatelja.

Dakako, Vinogradska bolnica nije jedina u kojoj se bira novo rukovodstvo no situacija sa snimkom u najmanju je ruku intrigantna, pošto je očito Beroš bio taj koji je neugodnu komunikaciju snimao. S kojim ciljem je to činio i je li se od nečega želio zaštititi, ostaje za vidjeti.

ZOVAK O SNIMCI ZADRAVEC I BEROŠA: ’Ne mogu komentirati’

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac/Foto: Ronald Goršić/CROPIX/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.