Požar hrastove šume na području Rajića

03.07.2022. 10:14:00

SISAK, 3. srpnja 2022. (Hina) - Požar 15-tak hektara hrastove šume na području Rajića u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje je aktivan, gase ga lokalna vatrogasna društva, a angažiran je i helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8,  izvijestili su u nedjelju iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Na terenu je 40 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Novska te DVD-a: Jasenovac, Brestača, Bročice, Kozarice, Nova Subocka, Stara Subocka, Plesmo, Novska, Sigetac, Rajić i Jazavica Roždanik.

Također, u gašenju sudjeluju i pripadnici Šumarije. Nakon što je jučer pomagao jedan protupožarni zrakoplov At 802 F (Airtractor), u jutarnjim satima će se angažirati jedan helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8, navode iz HVZ-a.

„Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 hektara. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena stoga su se u gašenje uključile i zračne snage. Požar držimo kod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Dojava o ovome požaru stigla je jučer u 14 sati u Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) Novska te su se u njegovo gašenje odmah uključile vatrogasne organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije.

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.