Požar u Žrnovnici gase kanader i air-tractor

17.06.2022. 14:32:00

SPLIT, 17. lipnja 2022. (Hina) -  Požar koji je sinoć buknuo unutar bivše raketne baze u Žrnovnici nije lokaliziran i u ranopopodnevnim satima vatrogascima pomažu kanader i air-tractor budući da se radi o minski sumnjivom području,  doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru.

Zamjenik zapovjednika JVP grada Split Petar Bućan je za Hinu rekao da vatra i dalje gori, da od sinoćnjeg izbijanja požar nije bio lokaliziran, a sada su u pomoć vatrogascima na zemlji stigli kanader i air traktor.

Kako je rekao, požar je unutar ograđenog vojnog objekta, gori nisko raslinje i borovina, a ni u  jednom trenutku nisu bile ugrožene kuće ili drugi objekti.

"Zračne snage su podignute oko 13 sati. I jutros je taj požar gasio kanader i air traktor. Riječ je o sumnjivom minskom području, pa vatrogasci ne smiju ulaziti unutar požarišta već se on pokušava rubno zadržati u prostoru. Buknuo je sinoć oko 21.20 sati, a na terenu je i dalje dvadesetak vatrogasaca sa šest vozila", rekao je Bućan.

Požar je buknuo na području Drognjuš privora unutar bivše raketne baze u Žrnovnici, a vatrogasci su cijelu noć dežurali na požarištu da se vatra ne otme kontroli. Pretpostavlja se da će biti opožareno nekoliko hektara niskog raslinja i borovine.

 

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.