Požar vlaka uništio dio grada, očekuje se rast broja žrtava

07.07.2013. 08:56:24

Vlak koji se sastojao od 72 vagona-cisterni iskliznuo je u subotu rano ujutro po lokalnom vremenu s tračnica u Lac Meganticu u Quebecu na granici sa SAD-om i zapalio se, a požar je izazvao niz eksplozija i vatra se ubrzo proširila na okolne kuće te je uništila dio grada. >> VIDEO Vlak sa 77 cisterni punih goriva iskočio iz tračnica i planuo, 60 nestalih "Potvrdili smo jedan smrtni slučaj i očekujemo da će biti i drugih", kazao je glasnogovornik policije Guy Lapointe na konferenciji za novinare tijekom noći. Prema navodima vatrogasaca koji su željeli ostati anonimni u baru smještenom uz prugu, koji je potpuno izgorio, bilo je oko 50 posjetitelja. Predstavnik policije odbio je komentirati izviješća po kojima je nestalo između 40 i 80 osoba, a potvrđeno je tek da je ozlijeđena jedna osoba.
Vlak s gorivom iskočio iz tračnica i zapalio se Screenshot/Reuters)(Screenshot/Reuters)
Prema svjedocima u jedan ujutro, kada je došlo do nesreće, centar grada bio je prepun ljudi koji su se zabavljali. Požar se proširio i na parkirana vozila i četiri su eksplodirala, a uništeno je oko 40 kuća i zgrada. Policija je uspotavila zonu zabrane kretanja u krugu od kilometra oko mjesta eksplozije i evakuirala je dvije tisuće stanovnika. Gradić ima šest tisuća stanovnika i smješten je 250 kilometara istočno od Montreala. Prema priopćenju željezničke tvrtke vlak je bio zaustavljen, no iz nepoznatih je razloga kočnica popustila i krenuo je prugom bez strojovođe. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.