POZIV BRANITELJSKIM UDRUGAMA REPUBLIKE HRVATSKE

29.12.2015. 15:18:19

Slijedeće 2016. godine navršava se četvrt stoljeća od nastanka samostalne i suverene Republike Hrvatske , četvrt stoljeća od početka aktivne srbočetničke agresije na Republiku Hrvatsku i četvrt stoljeća od najkrvavijih epizoda hrvatske povijesti od Krvavog Uskrsa na Plitvicama do okupacije grada heroja Vukovara, kada su hrvatski branitelji ispisali najsvjetlije stranice hrvatske povijesti. Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina i udruga „ Žene u Domovinskom ratu – Zadar „ predložila je i pozvala Predsjednicu Republike Hrvatske da 2016. godinu proglasi Godinom hrvatskih branitelja. Smatramo da su hrvatski branitelji nakon 25 godina samostalne i suverene Republike Hrvatske zaslužili da se jedna cijela godina proglasi njihovom godinom, Godinom hrvatskih branitelja . Zadnjih godina u hrvatskom društvu prisutna je marginalizacija i stigmatizacija hrvatskih branitelja , što je nedopustivo, te je krajnji čas da jednu cijelu godinu posvetimo uspomeni na poginule i umrle hrvatske branitelje a još živim hrvatskim braniteljima pomognemo kako ne bi činili suicide ili umirali 25 godina ranije od opće populacije. Predsjednica se nije očitovala na naš poziv da 2016. proglasi Godinom hrvatskih branitelja, te pozivamo sve braniteljske udruge u Republici Hrvatskoj , koje se slažu s našom inicijativom, da javno upute poziv Uredu predsjednice RH na Pantovčaku s zahtjevom da 2016. proglasi Godinom hrvatskih branitelja. Hrvatski branitelji, sjetimo se svog zajedništva u hrvatskom domovinskom ratu, kad smo svi djelovali kao jedan, s istom svrhom i istim ciljem, i uspjeh nije izostao. Sad je svrha druga, zaustaviti marginalizaciju i stigmatizaciju hrvatskih branitelja, suicide i umiranje s nepunih 50 godina života a cilj nam je vratiti ponos u srca i osmijeh na lice hrvatskim braniteljima, kako bi nova pokoljenja vidjela kako se poštuju i cijene hrvatski branitelji i njihov doprinos obrani Domovine i stvaranju samostalne i suverene RH. Zato, pišimo Uredu predsjednice RH, tražimo da 2016. bude Godina hrvatskih branitelja, i uspjeh neće izostati.   PREDSJEDAVAJUĆI RADNOG PREDSJEDNIŠTVA KOORDINACIJE Tomislav Čolak  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.