POZIV NA OBILJEŽAVANJE 26. OBLJETNICE NESTANKA I POGIBIJE PRIPADNIKA „PUMA“ NA CRNIM BUNARIMA NA DINARI

03.05.2021. 10:56:00

Dana 5. svibnja 1995. godine, 7. gardijska brigada „PUMA“ vodila je jednu od najtežih bitaka tijekom svog ratnog puta. Na Crnim bunarima na Dinari neprijatelj je izveo jak pješački napad  u kojem je ugrozio stabilnost do tada dostignutih crta bojišnice. U roku nekoliko sati snage 7. gardijske brigade učinkovito su odgovorile na napad i ovladale ratnom situacijom, pri čemu su neprijatelju nanešeni značajni gubici. Nažalost, u toj borbenoj akciji smrtno su stradala 4 pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, Roko Grgić, Antun Čizmek, Marinko Kuljanac i Željko Holi, a tom prilikom Miroslav Harča je nestao.

Tim povodom, pozivamo obitelji poginulih, preminulih i nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „PUMA“, bivše pripadnike 7. gardijske brigade „PUMA“ i članove Udruge da prisustvuju Svetoj misi u crkvi Dobrog pastira s početkom u 10,00 h i polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod Križa hrvatskih branitelja na Gradskome groblju u Varaždinu 05. svibnja 2021. godine s početkom u 11,00 sati. 

Molimo Vas za pridržavanje preporuka Stožera civilne zaštite RH u cilju zaštite zdravlja.

Izvor: udruga-puma.hr

Izvorni autor: Željko/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.