Poziv na predstavljanje knjige Petra Merčepa

22.02.2017. 21:15:39

Pozivamo Vas na predstavljanje knjige Petra Merčepa: Max, objavljene u nakladi Udruge Stražara Gospodinova groba župe "Radobilja", Katuni-Kreševo, Split 2016., sutra, u četvrtak 23. veljače 2017. u 19 sati, u Hrvatsko slovo, Hrvatske bratske zajednice 4  (prizemlje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, istočna strana zgrade, parkiralište ispred). U predstavljanju sudjeluju: general Željko Glasnović, Snježana Šetka, novinarka i lektorica knjige, Jerko Merčep, suradnik naprikupljanju građe za knjigu, Ivan Balić, stradalnik Križnog puta i svjedok vremena, te autor Petar Merčep. Glavni lik romana je mladić po nadimku „Max”, a i sam roman je naslovljen njegovim imenom. Navedena romansirana biografija prati ovog mladića i nekoliko njegovih vršnjaka koje je život odnio raznim putovima, ali ih je nakon rata zadesila ista teška sudbina, neki od njih su bili pripadnici Hrvatske vojske, a neki civili koji nisu imali nikakve veze s ratom, ali u očima nove komunističke vlasti jednako su tretirani jer njihov krimen je bio isti – bili su Hrvati. Vrijeme je to Drugog svjetskog rata. Autor Petar Merčep knjigu je posvetio svome ocu, koji je proživio križni put, kao i mnogi koji se niakd nisu vratili i kosti su im razasute po jamama i drugim stratištima. Oni koji su preživjeli križni put o tome su šutjeli ilii pričali skrivečki pa je roman nastao na osnovu tih priča a namjena mu je osvježiti sjećanje na te tragične događaje, kako se ne bi potpuno zaboravili. Budite s nama!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.