POZIV NA PREMIJERU DOKUMENTARNOG FILMA "OVČARA NEISPRIČANA PRIČA "

06.11.2016. 20:36:05

Zadovoljstvo nam je kao producentu i autoru, pozvati Vas na PREMIJERU DOKUMENTARNOG FILMA, "OVČARA NEISPRIČANA PRIČA ", koja će premijerno biti prikazana dana 13, studenog 2016. godine, s početkom u 19,00 sati u Zagrebu, koncertna dvorana VATROSLAVA LISINSKOG, Zagrebu, Trg Stjepana Radića 4. Film govori po prvi puta o istinitom i stvarnom događanju 20/21. studeni 1991 godine, kada je nakon pada grada Vukovara, iz Vukovarske bolnice prisilno odvedeno 300 osoba (zarobljenika Hrvatskih branitelja, ranjenika, civila), a koji su kasnije sa 6 (šest) autobusa odvezeni prvo u Vukovarsku vojarnu a kasnije i na obližnje poljoprivredno dobro OVČARA, gdje je njih 276 pogubljeno na najokrutniji način, do danas je pronadeno 200 posmrtnih ostataka, dok se jaš uvijek za njih 76 traga. Tijekom snimanja ovog dokumentarnog filma došli smo do saznanja o postojanju još najmanje dvije jame u kojima bi se mogli nalaziti preostale osobe za kojima se traga, te je u ovom trenutku postupak utvrđivanja točne lokacije. Film nije financiran sredstvima iz državnog proračuna, međutim i unatoč toj činjenici napravljen je kvalitetan film o stvarnom i istinitom događanju i kalvariji koju je prošao Hrvatski narod nakon pada Vukovara 18. 1.1. 1991 godine. Zasigurno će svakom od nas u odredenim trenutcima tijekom gledanja ovog filma pasti na pamet veličina žrtve koju je Hrvatski narod platio za samostalnost i slobodu, stoga ne smijemo dopustiti da se žrtva zaboravi, a moramo sve učiniti da mlade generacije uče o istinitom i stvarnom događanju ovog nemilog zločina, koji se nikada više ne smije ponoviti. slika-ovcare

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.