Poziv na tribinu „Lišane u Domovinskom ratu“

11.11.2017. 15:42:53

Udruga Prvi hrvatski redarstvenik,Općina Lišane i Zadarska županija 12.studenog 2017. u općinskoj zgradi na Braštini organiziraju javnu tribinu pod nazivom „ Lišane u Domovinskom ratu". U prvom granatiranju Lišana 17.srpnja 1991. od srpskih granata smrtno su stradali fra Mile Mamić i hrvatski redarstvenik Josip Žulj. Granate su ispaljene iz susjedne Ostrovice u rano jutro ispred šest sati. To jutro stanovništvo je bježeći od granata raseljeno po mjestima uz primorje. Hrabri hrvatski branitelji Lišana uz slabo naoružanje uspijevali su odbijati neprijatelja sve do konačnog pada 27.09 1991. kada je mjesto u potpunosti spaljeno. Program počinje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća s početkom u 15:30 sati za sve stradale mještane Lišana u Domovinskom ratu ispred spomenika koji se nalazi pored crkve sv.Nikole Tavelića. Nakon toga održat će se javna tribina u multimedijalnoj dvorani Općine u 16 sati. Na tribini će govoriti admiral Davor Domazet-Lošo, general Marko Lukić i bivši saborski zastupnik Drago Krpina. Tribini će biti nazočan Generalski zbor koji čine generali: Ante Gotovina, Rahim Ademi, Marinko Krešić, Pavao Miljavac, Marko Lukić i admiral Davor Domazet-Lošo te brojni predstavnici svih postrojbi hrvatske vojske i policije koje su branile Lišane u Domovinskom ratu. Vlada veliki interes za ovu tribinu i očekuje se dolazak mnogih mještana iz susjednih sela Vukšića, Bulića, Provića, Piramatovaca i Čiste Velike. Tekst i foto :Marko Ledenko-Mane/ Info Vodice

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.