Poziv na večer domoljubne riječi " DOMOLJUBNI ZAPISI IZ BRANITELJSKOG PERA "

21.09.2016. 10:41:08

Dragi naši prijatelji, braniteljice i branitelji

P  O  Z  I  V  A  M  O          V  A  S

                  na večer domoljubne riječi u povodu Dana Bjelovarskih branitelja

 

„DOMOLJUBNI ZAPISI IZ BRANITELJSKOG PERA“

 

koje ćete moći čuti 26.rujna /ponedjeljak / 2016.godine  u 18 sati u atriju Gradskog     muzeja, Trg  Eugena Kvaternika 1, Bjelovar

pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja, Bjelovarsko-bilogorske županije i grada Bjelovara Svaka riječ napisana o Domovinskom ratu naša je neprocjenjivo bogata ostavina našoj djeci i generacijama koje će živjeti u našoj domovini Hrvatskoj…… Toliko je među nama braniteljica i branitelja koji su osjetili potrebu da svoje najdublje emocije, strahove, tuge za izgubljenom osobom, teškog podnošenja invalidnosti, teška oboljenja kao posljedica rata, psihičke ratove koje proživljavaju, nezadovoljstva, tuge i nadanja jednostavno moraju zapisati na papir. Upravo ti zapisi zbog svojeg svjedočenja kroz koji prolaze braniteljice i branitelji, nakon što su prošli Domovinski rat su istinite javne ispovjedi, književni fenomen neprocjenjive stvaralačke vrijednosti i povijesni trag jednog važnog vremena naših života u kojemu je  stvorena Domovina.  

                              ……tisuće ratnih sjećanja, k'o plime nadiru i danju i noću, uspomene

opet zarumene , krv iz srca majki, djece i žena, crvenom rosom

        ruže zarosila. Eksplozija! Barutana! Krik iznad Bjelovara ostavili…..

  Svoj dolazak na susret braniteljica i branitelja iz cijele Hrvatske koji pišu stihove, a kojemu se iskreno radujemo, ljubazno Vas molimo potvrdite na broj telefona 091 578 6118 ili elektronski na adresu dubravka.vukoja1958@gmail.com.  

Predsjednica udruge

     „ŽENE U DOMOVINSKOM RATU BBŽ“

                                                                                                 Dubravka Vukoja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.