POZIV: Obilježavanje 20. OBLJETNICE vojne akcije ‘Zima 94.

30.11.2014. 10:13:07

Udruga Veterana 126. brigade organizira obilježavanje 20. godišnjice akcije ‘Zima 94.’, koje će se upriličiti u nedjelju, 30. studenog. Okupljanje pripadnika postrojbi, gostiju i uzvanika bit će u 10 sati kod planinarskog doma ‘Sv. Jakov’ na Vrdovu, gdje će se upriličiti i razgledavanje izložbe ratnih fotografija 126. DP. Potom će uslijediti prevoženje do spomen križa na Maglaju. Ako vremenski uvjeti budu nepovoljni, polaganje vijenaca upriličit će se kod kapele pored Planinarskog doma, gdje će se upriličiti i prigodni govori. Osim polaganja vijenaca, minutom tišine odat će se počast svim poginulim hrvatskim braniteljima te će se moliti molitva i odriješenje za poginule branitelje. U 12 sati planira se povratak u PD ‘Sveti Jakov’, dodjela spomen odličja, prigodni ručak te zajedničko druženje svih okupljenih. Iz Udruge veterana 126. brigade napominju kako se osobnim vozilom može doći do Vrdova, a dalje se ide terenskim vozilom. Spomen križ se nalazi na nekadašnjoj otpornoj točci Maglaj 1475m. Za očekivati je temperaturu ispod nule s vjetrom, stoga savjetuju svima da odjeću i obuću prilagode zimskim uvjetima. Također su zamolili sve one koji namjeravaju sudjelovati na obilježavanju 20. obljetnice akcije ‘Zima 94.’ da svoj dolazak potvrde predsjedniku udruge Bošku Vladoviću na broj: 091/513-2146 Braniteljski portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.