Pozivamo Vas na projekciju dokumentarnog filma HAAG, EU ILI HRVATSKA, TUGO MOJA

19.01.2017. 09:43:39

Vas pozivamo na sljedeće kulturna događanja u prostoru Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova:

  • Četvrtak, 19. siječnja 2017. u 19 sati

Projekcija dokumentarnog filma

HAAG, EU ILI HRVATSKA, TUGO MOJA

Redatelj: Jakov Sedlar

Scenarist: JOZEF SZAJNA (preminuli poljski redatelj i pisac)

U filmu glume: GILA ALMAGOR, izraelska glumica, ARMAND ASSANTE i NEB CHUPIN, američki glumci, ZRINKA CVITEŠIĆ i BOŽIDAR ALIĆ, hrvatski glumci, a pojavljuje se i LECH WALESA, nekadašnji poljski predsjednik. U filmu se isprepliću dvije priče: jedna o glumici koja priprema monodramu „Europa danas“, dok druga prati hrvatskog branitelja oboljelog od PTSP-a, koji piše pismo svom nekadašnjem zapovjedniku Anti Gotovini. Na kraju filmova pojavljuje se popis 15.786 poginulih hrvatskih branitelja i time predstavlja najdužu odjavnu špicu u povijesti hrvatske kinematografije! Film otvara neka važna pitanja o Hrvatskoj danas i podstiče nas na razmišljanje. Pogledajmo ga zajedno!

  • Ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 19 sati

GLAZBA I RIJEČ

Zvonku Bušiću Taiku za rođendan

Odabrane riječi, misli i zapise Zvonka Bušića (23. siječnja 1946.- 30.rujna 2013.) krasnoslovit će dramski umjetnik Joško Ševo.

U glazbenom dijelu programa nastupit će sopranistica Natalija Kralj, studentica Muzičke akademije uz klavirsku suradnju Eve Kirchmayer Bilić

  • Utorak, 24.siječnja 2017. u 19 sati

GLAZBA – Koncert

 Hrvatska vokalna baština

Skladbe hrvatskih skladatelja za glas i glasovir izvode studenti Muzičke akademije pod mentorstvom prof. Kristine Beck-Kukavčić i uz klavirsku suradnju Eve Kirchmayer Bilić

  • Četvrtak, 26. siječnja 2017., u 19 sati

KNJIŽEVNA TRIBINA HRVATSKO SLOVO UŽIVO - Predstavljanje knjige

Rudolf Pavleković

POVRATAK IZ PROŠLOSTI

Zanimljiva knjiga, govori o prošlosti Hrvata na drukčiji način, objavljena u lipnju 2016.

Tema: ZATAJENI DIJELOVI PROŠLOSTI HRVATSKE – MITOVI ILI ZBILJA?

U predstavljanju i razgovoru sudjeluju: prof. Stipo Pilić, povjesničar i recenzent knjige, Leonardo Biloglav,  Mate Kovačević, Stjepan Šešelj i autor Rudolf Pavleković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.