Pozivamo Vas na tribinu “Više od tjedna Braniteljice grad Zagreb”

03.03.2014. 08:58:08

Pozivamo-Vas-na-tribinu-Vise-od-tjedna-Braniteljice-grad-Zagreb_article

Pozivamo Vas na tribinu “Više od tjedna Braniteljice grad Zagreb” (04. 03. 2014. TGZ od 18 do 20 h) koja je posvećena ženama braniteljicama grada Zagreba uoči 8. ožujka 2014., Međunarodnog dana žena,a baviti će se njihovim statusom, rodnom osviještenosti, usmenim povijestima i vidljivosti njihovih priča u odnosu na povijesni , sociološki , pravni i društveni aspekt Naziv tribine proizlazi iz činjenice da su žene u Domovinskom ratu sudjelovale više od dva tjedna i češće od muškaraca do kraja rata, a danas se to zaboravlja uz njihovu potpunu nevidljivost u svakodnevnom javnom životu, zakonu i statistici, što doprinosi neravnopravnom vrednovanju njihovog sudjelovanja u Domovinskom ratu i izostanak satisfakcije koja proizlazi iz te činjenice. Tribina "Više od dva tjedna" - Braniteljice grad Zagreb“- provodi se u partnerstvu Organizacija I.S.P.I.Tp, Hrvatski Dom, UDVDR RH-PGZ i Grada Zagreba te je prva u nizu slijednih tribina pod nazivom : Ciklus tribina "Kultura pamćenja i sjećanja" koje će se održati u slijedu ožujak-svibanj-listopad 2014. Tribine se tematski bave konstruktima prošlosti i njihovim utjecajima na sadašnjost i budućnost. U svakodnevnici su prisutne različite interpretacije prošlosti koje proizlaze iz osobnog iskustva, stavova, saznanja, kulture koja sa konvertiraju u zapamćeni sadržaj prikazujući posebnost kao opće i koristeći selektivnost pamćenja kao autentično i vjerodostojno. Postoji veza između organizacije kolektivnog pamćenja, osobnog sjećanja i službene politike sjećanja. Prikaz teme je multidisciplinaran i audiovizualan, a o svojim osobnim iskustvima i temi govoriti će: 3-3-2014- 7-56-58 04. 03. 2014. prostor dvorane Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27 Od 18 do 20 sati Ulaz je slobodan za sve, a pozivnicu proslijedite i Vama poznatim branteljicima ili ženama u Vašoj okolini. B.P/L.P Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.