POZNATI HOSOVAC IZGUBIO ŽIVCE! Kako će saborski zastupnici reagirati na ovo što im je poručio?

30.11.2018. 17:00:05

Iako država grca u problemima, u Saboru se otvorilo pitanje SDP-ove interpelacije o radu Vlade RH radi njezinog „nečinjenja u vezi s učestalom zlouporabom pozdrava “Za dom spremni”. Žučna rasprava koja je trajala satima, svela se na rasprave o partizanima i ustašama pri čemu se nezaobilazno spominjao HOS sa svojim znakovljem, a to je poprilično naljutilo Damira Markuša, jednog od najistaknutijeg bivšeg pripadnika HOS-a: „Koliko licemjerstva… Koliko jadnih pokušaja okarakterizirati HOS kao fašiste. Pitam se, znaju li koliko je hrvatskih sinova i kćeri pod tom oznakom dalo život za Hrvatsku? Nekoliko stotina. Imali smo i Srbe i muslimane i Rome sa oznakom HOS-a. Što su oni? Isto fašisti? Zato što su kao i mi branili svoj dom, naš dom, Hrvatsku”, pita se Markuš i nebiranim riječima proziva saborske zastupnike koji su se okomili na HOS: „Vi jugosloveni, antikristi, komunisti, vi koji i danas pozdravljate sa smrt fašizmu i drugovi i drugarice, vi nas prozivate i pokušavate oblatiti? Dok su hosovci ginuli s braćom iz svih ostalih postrojbi, gdje ste vi bili? U kojoj mišjoj rupi ili mami pod suknjom? I danas ste vi barabe? Sad ćete vi suditi hrvatskoj pobjedničkoj vojsci? Vaši su “posijali” preko 150 masovnih grobnica po Hrvatskoj, ajmo o tome pričati! Ajmo pričat gdje ste svi bili i čija braća su gdje bila? Ajmo”, bijesan je Damir Markuš. „Ne date nam ni da umremo na miru, jer mi smo stvorili Hrvatsku. Mi, ne vi. Vi ju niste htjeli a sad se dižete jer mi smo takvi. Igrajte se, igrajte, pitanje dokle ćemo trpjeti sva poniženja, ne samo nas preživjelih, nego i pokojnih. Radite na tome da Hrvatska bude na koljenima. Donekle ste uspjeli, donekle. Ali… Nije još kraj. Samo čačkajte, samo naprijed, a doći će dan za pravdu i istinu. Povijest je napisana, ne možete je gumicom izbrisati i “novu” napisati. A ne. To ste jednom napravili i više nikad. Ima još hrvatskih sinova i kćeri. I na kraju, ipak se nešto pokreće, samo da vam javim. Ipak ide “okupljanje”, uspijeli ste nas “okupiti”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.