Poznati svi sudionici, evo koga može izvući Dinamo

21.02.2019. 23:29:37

Modri su među 16 najboljih u Europskoj ligi nakon što su izbacili Viktoriju Plzen Ždrijeb osmine finala: Poznati svi sudionici, evo koga može izvući Dinamo Modri su među 16 najboljih u Europskoj ligi nakon što su izbacili Viktoriju Plzen. AUTOR: GOL.hr OBJAVLJENO: 21.02.2019 / 22:50 Dinamo u ždrijebu Europske lige Dinamo u ždrijebu Europske lige (Foto: AFP) Ovog petka s početkom u 13:00 u sjedištu UEFA-e u Nyonu održat će se ždrijeb osmine finala Europske lige u kojem će se naći i zagrebački Dinamo. Za razliku od ždrijeba šesnaestine finala gdje su postojali nositelji i nenositelji, a klubovi iz iste države nisu mogli biti izvučeni da igraju jedni protiv drugih, u osmini finala takvih pravila - nema. Bez obzira na ime, europski klupski koeficijent i državu iz koje dolaze, može se sastati svatko sa svakim. Modrima prijete velikani kao što su Arsenal, Chelsea, Inter, Sevilla, no Dinamo bi mogao dobiti i daleko lakše protivnike poput praške Slavije, francuskog Rennesa ili kijevskog Dynama. U osminu finala plasirala su se tri španjolska kluba Sevilla, Villarreal i Valencija, Englezi Arsenal i Chelsea, talijanski klubovi Napoli i Inter, te Zenit, Eintracht Frankfurt, RB Salzburg, Benfica, Dynamo Kijev, Rennes, Krasnodar i Slavia Prag. Modri će ovog petka saznati i gdje će igrati prvu utakmicu 7. ožujka, a gdje uzvrat 14. ožujka. Osim za svoj, Dinamo će igrati i za nacionalni koeficijent jer Hrvatska je jako blizu toga da u ljeto 2020. imamo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka te još tri u kvalifikacijama za Europsku ligu. Potencijalni protivnici Dinama: Sevilla Arsenal Eintracht Frankfurt Napoli Red Bull Salzburg Valencia Villarreal Zenit Krasnodar Benfica Rennes Chelsea Dinamo Kijev Slavia Prag Inter

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.