Pred nama je svježije i kišovitije ljeto!

22.05.2013. 09:25:21

Za manje od dva tjedna počinje i klimatološko ljeto. Što očekivati? Najvažnije je to pitanje koje se postavlja meteorolozima. Po statističkim podacima, pa i vremenskim prilikama koje prevladavaju od početka godine, gotovo je sigurno da nas očekuje nešto svježije i kišovitije ljeto od onoga koje smo 'preživjeli' lani.

To prije svega znači da će ljetne vrućine biti nešto blaže i da će trajati znatno kraće, piše Glas Istre. Očekuje se i više kiše, te znatno kraći sušni ljetni period. Ljetne kiše redovito dolaze u obliku jakih i kratkotrajnih pljuskova uz grmljavinu i jake udare vjetra, znatno češće na kopnu nego na moru. Ako se te prognoze ostvare, i opasnosti od ljetnih oluja bit će češće no što je to bilo proteklih nekoliko godina. Prva takva opasnost već je prošla, a nestabilno i kišovito vrijeme, uz znatnije osvježenje, očekuje se i narednih dana. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.