PREDJEDNICA ISPUNILA OBEĆANJE: Titova bista više NIJE na Pantovčaku! (FOTO)

18.03.2015. 17:38:46

Tito više nije na Pantovčaku, putuje prema Muzejima Hrvatskog zagorja Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović objavio je kako je obavljena primopredaja umjetničkih djela i ostalih artefakata zaostavštine Josipa i Jovanke Broz iz nekadašnje Vile Zagorje! U priopćenju iz Ureda Predsjednice navodi se: ''Sukladno odluci Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović navedena će djela biti predana na korištenje Muzejima Hrvatskog zagorja''. Mr. Vlasta Krklec, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, kustosica Tanja Brlek, v.d. voditeljica Muzeja Staro Selo Kumrovec i muzejski savjetnik Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu g. Davorin Vujčić obavili su stručno preuzimanje. Među više od stotinu djela, uz Augustinčićevo poprsje Josipa Broza i još jedno gipsano, dva su portreta, ulja na platnu Marina Tartaglie i Omera Mujadžića.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.