Predrag Matić: Udovice branitelja su pogriješile, napale su me bez ikakvog razloga

12.08.2013. 21:42:20

Nakon što je Vlada oglasila da se kreće u privatizaciju Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke, sve su glasnija medijska nagađanja kako od te prodaje ni kuna neće završiti u Fondu hrvatskih branitelja, što je ponukalo udovice branitelja da reagiraju i napadnu ministra branitelja Predraga Matića, kojem je neshvatljivo ga prije nisu kontaktirale i tako izbjegle nepotrebne sukobe "zbog nesporazuma". >> Udovice poginulih branitelja: Ministre Matiću, vrlo smo razočarane s Vama! - Moram, prije svega, reći da se tu radi o nesporazumu. Naime, moj je plan i plan je ove Vlade da dio sredstava od privatizacije HPB-a i CO-a bude namijenjen za školovanje djece svih hrvatskih branitelja, što sam na više mjesta i u više navrata istaknuo - rekao nam je ministar branitelja Predrag Matić. Pojasnio je u kojem dijelu je došlo do nesporazuma, koji je mogao biti riješen jednostavnim telefonskim razgovorom. - U jednim dnevnim novinama je pogrešno navedeno da će ta sredstva biti namijenjena samo za djecu poginulih branitelja, a to je onda dovelo do ove situacije u kojoj me gospođa Bartolić optužuje za nešto što uopće ne postoji, niti sam ja to najavljivao - objašnjava ministar Matić. Potom se osvrnuo na način koji je predsjednica udruge UUHBDR Grada Zagreba i Zagrebačke županije Rozalija Bartolić iskoristila za obračun, koji se nije trebao zbiti. - Moram reći da mi je žao što se kod gospođe Bartolić i članstva UUHBDR Grada Zagreba i Zagrebačke županije nije javila ona elementarna profesionalna korektnost i ljudska pristojnost da se, prije nego se krene u javno obraćanje i napadanje, provjere neke činjenice i navodi. Žao mi je, dakle, što mi se gospođa Bartolić nije obratila e-mailom, pismom ili naprosto telefonskim pozivom i  provjerila kako to Vlada RH i Ministarstvo branitelja namjeravaju osigurati sredstva za školovanje djece hrvatskih branitelja. Uz otvoren razgovor, cijela ova rasprava oko fantomskih planova i najava bi bila izbjegnuta - zaključuje ministar Matić. U vrijeme napetosti, sukoba, krize i teške životne situacije, sigurno nije dobro stvari dodatno činiti negativnima. Udovice su žestoko 'udarile' po ministru, tvrde da je zaboravio na njih i njihovu djecu, traže brojke o tome koliko je djece branitelja zaposleno u državnim službama i ministarstvima općenito. Nažalost, odgovor na taj dio otvorenog pisma ministar nije otkrio, ali nije niti u njegovoj domeni da zapošljava djecu branitelja po državnim službama pa je nepravedno optuživati ga i prozivati za to. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.