Predsjednica Grabar-Kitarović položila vijenac žrtvama u Škabrnji

21.11.2018. 16:57:20

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odala je u srijedu počast ubijenim braniteljima i civilima Škabrnje polaganjem vijenca kod spomenika masovne grobnice te ispred križa poginulim braniteljima na Groblju sv. Luke u Škabrnji. Predsjednica je trebala odati počast žrtvama Škabrnje u subotu, 17. studenoga, ali je posjet otkazan zbog, kako je priopćeno iz njezina ureda, tehničkih razloga. Prigodom današnjeg posjeta Škabrnji predsjednica Grabar-Kitarović nije dala izjavu, nego je samo kratko rekla da Vukovar i Škabrnja “govore sami za sebe” te da ona ne daje izjave na takvim mjestima. Grabar-Kitarović je danas je u zadarskom naselju Arbanasima bila u društvu albanskog predsjednika Ilira Mete, koji je u radnom posjetu Hrvatskoj. Grabar-Kitarović i Meta posjetili su nakon Arbanasa i zadarsku Gradsku vijećnicu, gdje su otkrili spomen-ploču u povodu 550. godišnjice smrti albanskog junaka iz 15. stoljeća Jurja Kastriotića (Gjergj Kastrioti) Skenderbega, koji je svoju zemlju branio od Turaka. Sastali su se i sa zadarskim županom Božidarom Kalmetom, gradonačelnikom Brankom Dukićem i predsjednikom Županijske gospodarske komore Dariom Jurinom. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.