Predsjednica ih pomirila: General Markač i ministar Orepić na kavi riješili nesprazum iz Pakraca

04.03.2016. 18:26:14

Na inicijativu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović ministar policije Vlaho Orepić i general Mladen Markač našli su se na kavi i izgladili nesporazum iz Pakraca. U Pakracu je u utorak 1. ožujka svečano obilježena 25. obljetnica napada srpskih terorista na policijsku postaju. Uoči ceremonije došlo je do sukoba organizatora s ministrom policije Vlahom Orepićem koji je inzistirao da on zadnji drži govor pred okupljenim braniteljima i drugim gostima. Prema državnom protokolu zadnji je trebao govoriti general Markač, posebni izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Nastala je mučna atmosfera, a situaciju je spasio Markač te iz poštovanja prema Predsjednice nije želio pokvariti obljetnicu. Govorio je prije ministra. Među braniteljima su se po svršetku proslave mogli čuti komentari da je “Markač prije 25 godina branio Pakrac, a Orepić je u to vrijeme još uvijek bio u JNA”. Ministar Orepić u Pakracu je napravio još jednu “nesmotrenost”  jer je srpske teroriste nazvao “nesretnicima”. Slijedile su brojne reakcije braniteljskih udruga i prozivke na račun ministra da stvari nazove pravim imenom. Poslije susreta s Markačem iz Orepićeva ureda su nam prenijeli ministrovu izjavu kako mu je stalo da “među nama braniteljima ne bude nikakvih podjela”, a Markač je kazao  kako je uvjeren da u Pakracu ”nije bilo zlih namjera nego se radilo samo o nesporazumu oko protokola” Nakon kave u kabinetu ministra svi su zadovoljni: Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je inicirala susret, ministar Vlaho Orepić i general Mladen Markač koji po treći put aktivno rješava slučaj Pakrac.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.