Predsjednica nagradila najbolje dočasnike i vojnike HV-a

07.02.2018. 15:46:56

Hrvatska predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je najbolje vojnike i dočasnike u 2017. godini. Poručila im je da želi da i dalje budu oslonac Domovini te im podijelila prigodne poklone. U svom govoru poručila je kako Hrvatska kao punopravna članica NATO saveza i EU ima odgovorne zadaće u potpori miru i sigurnosti. Podsjetila je na više od 400 pripadnika Hrvatske vojske koji sudjeluju u međunarodnim misijama i operacijama potpore miru. Sve veća nestabilnost u svijetu upućuje na stalni razvoj sposobnosti oružanih snaga, kazala je, poručivši vojnicima kako njihova zadaća neće biti nimalo jednostavna. “Hrvatski vojnik uvijek je bio ime za hrabrost, viteštvo i odanost Domovini, a posebice u Domovinskom ratu. Držim kako se u mnogočemu možemo ugledati na postignuća iz Domovinskog rata, a najviše bi nas trebala motivirati njegova najveća vrijednost: hrvatsko zajedništvo”, poručila je Predsjednica, dodajući da se nada kako će vojnici zadržati motivaciju za zaštitu Domovine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.