Predsjednica otkrila spomen-ploču poginulom branitelju Podboju

04.10.2016. 19:09:50

ODALI POČAST Đuro Podboj stradao je u kolovozu 1991. godine u obrani odašiljača Belje u Baranji Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović i članovi obitelji Đure Podboja otkrili su spomen-ploču i odali počast poginulom hrvatskom branitelju i bivšem djelatniku tvrtke Odašiljači i veze u sjedištu tvrtke u Zagrebu, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice.

Đuro Podboj stradao je u kolovozu 1991. godine u obrani odašiljača Belje u Baranji, a otkrivajući njegovu spomen-ploču predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je bio jedan od brojnih tihih junaka koji su ispunjavajući svoje svakodnevne dužnosti na najbolji način svjedočili svoje domoljublje.

Usprkos agresiji sustav odašiljača i veza sve vrijeme Domovinskog rata neprekidno je emitirao hrvatske radijske i televizijske programa čime je spriječena informativna blokada i omogućeno da sav svijet čuje i vidi istinu, zaključila je predsjednica Republike.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.