Predsjednica razriješila Komisiju za pomilovanja

05.02.2016. 18:10:09

Do razrješenja je došlo nakon kontroverzi koje su izazvala tri od 25 pomilovanja koja je predsjednica potpisala krajem siječnja - Leona Sulića, Danka Seitera te Vanje Goldbergera.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-KItarović razriješila je u petak članove svoje Komisije za pomilovanja, potvrđeno je Hini iz Ueda predsjednice.

Predsjednica je danas poslijepodne održala sastanak s članovima komisije.
Do razrješenja je došlo nakon kontroverzi koje su izazvala tri od 25 pomilovanja koja je predsjednica potpisala krajem siječnja – Leona Sulića, Danka Seitera te Vanje Goldbergera.
Grabar-Kitarović imenovala je svoju Komisiju za pomilovanja u srpnju prošle godine, a danas razriješeni članovi su: Davor Derenčinović sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Miroslav Šumanović sa zagrebačkog Županijskog suda, odvjetnik Damir Primorac, bivši državni tužitelj i ustavni sudac Marijan Hranjski, bivša sutkinja Mirjana Kralik, član Državnog sudbenog vijeća Eduard Kunštek i bivši načelnik zagrebačke PU Ivica Tolušić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.