Predsjednica RH uputila čestitku vatrogascima u povodu blagdana Svetog Florijana

04.05.2018. 15:20:06

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u petak je svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava uputila čestitku u povodu blagdana Svetog Florijana, sveca zaštitnika vatrogasaca.

“Kršćani se Svetom Florijanu molitvom obraćaju za pomoć u pogibelji požara, poplava i drugih nepogoda, isto kao što se svi mi za ovozemaljsku pomoć i spas obraćamo vatrogascima, koji upravo u takvim najtežim trenucima hrabro i nesebično služe ljudima u nesreći”, navodi predsjednica. Ističe kako stoga od srca zahvaljuje svim vatrogascima u Hrvatskoj na predanoj službi hrvatskim građanima u obrani od požara i poplava, u zadaćama traganja i spašavanja te odgovornog izvršavanja svih drugih humanitarnih zadaća. “U vjeri kako će vam Sveti Florijan i dalje biti u zaštiti pri obavljanju vašeg odgovornog i humanog poziva, svim pripadnicima Hrvatskog vatrogastva i njihovim obiteljima želim svako osobno dobro“, zaključuje predsjednica u čestitki. (Hina)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.