PREDSJEDNICA STIGLA U SAD: Poseban zadatak imat će u sjedištu UN-a!

04.12.2017. 10:27:55

OSUDA HAAŠKE PRESUDE U srijedu će u ime Republike Hrvatske govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sinoć je stigla u grad Boston (Massachusetts) čime je započela još jedan radni posjet Sjedinjenim Američkim Državama. Prema planu, do četvrtka će boraviti u Washingtonu i New Yorku. U Bostonu se sastala s članovima zaklade New England Friends of Croatia koji je prije 25 godina osnovan u tom američkom gradu. Potom će posjetiti Tehnološki Institut Massachusettssa (čuveni MIT) gdje će uručiti odlikovanje slavnom hrvatsko-američkom znanstveniku Marinu Soljačiću. Danas će se predsjednica susresti s brojnim predstavnicima akademske zajednice, a razgovarat će s čelnim ljudima vodećih bostonskih sveučilišta. U sklopu protokola, predsjednica će na Sveučilištu Tufts održati predavanje o hrvatskoj vanjskoj politici. U utorak će se Kolinda Grabar-Kitarović sastati s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Gutterresom, a u srijedu će u ime Republike Hrvatske govoriti na sjednici Vijeća sigurnosti o radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. U hrvatskim medijima postavilo se pitanje može li uvjeriti UN u nepravednost haške presude šestorici bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.