Predsjednica uručila odlikovanje umirovljenom generalu zbora Anti Rosi

27.07.2018. 11:19:26

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je umirovljenom generalu zbora Anti Rosi odlikovanje „Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“ za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

„Ovo odlikovanje je i priznanje prije svega Vama osobno, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i  Hrvatskog vijeća obrane kojima ste zapovijedali u obrambenom Domovinskom ratu, a isto tako i za uspostavu mira i međusobnog povjerenja između Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH tijekom rata“, kazala je Predsjednica. Istaknula je kako je, kao zapovjednik specijalnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske, general Roso mnogim pripadnicima Hrvatske vojske i dragovoljcima Domovinskog rata bio uzor te dao snažan doprinos u izgradnji i ustrojavanju pobjedničke Hrvatske vojske. „Nažalost, veliki broj njih dali su svoje živote u obrani Domovine, a i u ovakvim prigodama sjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje Lijepe naše i svima njima dugujemo posebnu zahvalnost“, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović. Naglasila je isto tako kako je general Roso bio među prvim promaknutim generalima Hrvatske vojske 1991. godine. „Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovani ste s više odlikovanja, a ovo odlikovanje neka Vam bude dodatni poticaj za Vaš doprinos u jačanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i ugleda pobjedničke Hrvatske vojske“, kazala je Predsjednica u svom prigodnom govoru. Ured Predsjednice 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.