Predsjednica zbog huligana aktivirala članak 102. Ustava RH i traži izvanrednu sjednicu Vlade

18.06.2016. 13:58:27

Na njoj će predložiti izmjene Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović predložila je sazivanje izvanredne sjednice Vlade. Na njoj će tražiti teže zatvorske kazne za nogometne huligane, a kako doznajemo sjednica bi se mogla održati već u utorak. Na njoj će predložiti izmjene Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima, s posebnim naglaskom na pooštravanje zatvorskih kazni i njihovu hitnu primjenu. Između ostalog na dnevnom redu sjednice trebalo bi se naći i izvješće Sigurnosno Obavještajne Agencije i Ministarstva unutarnjih poslova o tiome što se sve poduzelo protiv huligana u St. Etienneu, a predložene izmjene zakona trebale bi u saborsku proceduru ući prije nego se Sabor raspusti. “Na utakmici su se dogodile nemile scene ponašanja navodnih navijača hrvatske reprezentacije. U svrhu sigurnosti gledatelja i sudionika natjecanja potrebno je žurno sankiconirati huliganizam, nedolično popnašanje, nerede te nasilje, prije za vrijeme i nakon sportskog natjecanja”, stoji u obrazloženju Predsjednice zbog čega saziva hitnu sjednicu Vlade. Predsjednica je za sazivanje sjednice Vlade aktivirala članak 102. Ustava Republike Hrvatske koji kaže da Predsjednik Republike može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja. Isti članak kaže da Predsjednik Republike može biti nazočan sjednici Vlade i sudjelovati u raspravi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.