PREDSJEDNIK UHB RH-a DRAŽEN ŠEMOVČAN POZVAN NA RAZGOVOR O NESTALOM DR. IVANU ŠRETER

20.08.2019. 09:42:14

Nakon održanog rekreativnog biciklističkog maratona 17. 08. 2019.  posvećenog nestalom dr. Ivanu Šreter, otetom od strane srbo-četničkih pobunjenika, 18. 08. 1991. godine, uslijedio je i jedan službeni poziv. Rekreativni maraton održan je i s namjerom da se aktiviraju meritorne službe, da nakon 28 godina, uz već sva dosadašnja saznanja i podnesene kaznene prijave, ponovo pokrenu postupak o pronalasku posmrtnih ostataka dr. Ivana Šreter. Poziv ŽDO Bjelovar, upućen je predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja RH-a, Draženu Šemovčan Šeki, organizatoru biciklističkog maratona, ali i branitelju Pakraca i Lipika. Nakon mnogo godina šutnje barem se od državnih službi nešto pokrenulo, saznanja i materijala ima dovoljno da se pronađu posmrtni ostaci dr. Ivana Šreter, da se pronađu krvnici koji su ga oteli, zlostavljali i masakrirali. Ovo je mali korak prema istini, ali ipak se nešto pokrenulo. Također molimo sve one koji imaju bilo kakva saznanja o nestalom dr. Ivanu Šreter, da se jave Draženu Šemovčan Šekiju, da podastre što više podataka u ŽDO Bjelovar, kako bi ipak pokrenuli postupak. Ovo više nije samo bitka za istinom UHB RH-a, nego svih koji nešto znaju o dr. Ivanu Šreteru i samo zajednički možemo nešto napraviti. Rekreativno biciklistički maraton je jedan od segmenata koji je javno uputio na državne institucije, ali bez zamjenika DORH-a, gosp. Dinka Cvitana i njegovog profesionalizma ne bi bilo ništa, stoga mu se zahvaljujemo što je nakon našeg dopisa inicirao da se postupak ponovo pokrene, rekao je predsjednik udruge Dražen Šemovčan Šeki.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.