Predstavljanje "Bodljikavih pripovijedaka" Nevenke Nekić

26.09.2013. 10:43:18

Zagreb -  Pred mnogobrojnom publikom jučer je u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu predstavljena nova knjiga Nevenke Nekić "Bodljikave pripovijetke". Knjigu su predstavili voditeljica tribine DHK Lada Žigo, književnica Marija Peakić Mikuljan i književnik Đuro Vidmarović. O radu  Udruge dr. Ante Starčević-Tovarnik govorio je kao nakladnik knjige Antun Ivanković i na kraju autorica zbirke.

Ovu satiričnu prozu koja prelazi i u sarkazam, rijetku u suvremenom hrvatskom književnom prostoru, predstavljači su analitički tematski i stilski okarakterizirali kao obračun s izvorištima još živoga taloga komunističkoga načina razmišljanja,  ali isto tako i kao pogled u bezočni korumpirani svijet globalističkoga liberalno kapitalističkoga tajkunstva. Pomnu analizu oštroga pera Nevenke Nekić Marija Peakić Mikuljan pozicionirala je retrospektivno od davnih dana SSSR, a završila jekama izobličenih načina prosudbi i stanja duhova u našoj suvremenoj stvarnosti.

 Đuro Vidmarović smatra da ova zbirka logički nastavlja niz srodnih djela tematski i etičko-estetski povezanih kao što su Trinaest strašnih pripovjedaka i jedna groteska, romani Hobotnica I. i II., te  zbirka novela Gospodična i drug.

Nakladnik je izvijestio o zajedničkom radu kojim se povezuje Tovarnik i Srijem sa zagrebačkim književnim krugom, u kojem povezivanju je Nevenka Nekić u proteklih pet godina vrlo aktivno sudjelovala nizom knjiga, nastupa u raznim medijima kao i filmovima.

Autorica je završila predstavljanje čitanjem  pripovijetke Krvavice.

                                                         Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik

                                                         Antun Ivanković, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.