Predstavljanje knjiga Zlatka Pintera

15.06.2021. 09:48:00

  1. Hrvati iz Srijema, Banatu i Bačke u vrtlogu devedesetih – Progon i etničko čišćenje; nakladnik: Zajednica Protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata; gl. urednik: Mato Jurić dipl. iur.; urednik i recenzent: dr. sc. Ivan Poljaković; lektor: Zlatko Žužić; Zagreb, 2020.; str. 412.; tisak: Redak d. o. o., Split 
  1. Progon i stradanje Hrvata u Vojvodini tijekom Domovinskog rata (prilog kronologiji srbijanskog terora nad Hrvatima u Srijemu, Banatu i Bačkoj od 1986. do 1995.); nakladnik: Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata, Zagreb; urednik: dr. sc. Ante Nazor; recenzenti: dr. sc. Julija Barunčić Pletikosić i dr. sc. Jerko Guganović; lektura i korektura: dr. sc. Julija Barunčić Pletikosić; Zagreb, 2020.; str. 529.; tisak: Tiskara Rotim i Market, Zagreb 

Knjige će predstaviti:

sc. Ante Nazor, povjesničar, ravnatelj HMDCDR, Zagreb

gospođa Nada Prkačin, dipl. novinarka, urednica i voditeljica na Obiteljskoj televiziji – ‘Laudato’, Zagreb 

 autor Zlatko Pinter, ekonomist iz Dugog Sela 

 Moderator je tajnik Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata Zlatko Žužić

 Posebni gosti na skupu bit će izravni sudionici i svjedoci terora i progona Hrvata i drugih manjina u Vojvodini s kraja 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, a predstavljanje će svojim nastupom uveličati i pjesnik podrijetlom iz Srijema, Zvonimir Nemet. 

Radujemo se Vašem dolasku!

Izvor: udruga2gbr-gromovi.hr

Izvorni autor: URV 2. GBR/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.