Predstavljen NAJTANJI smartphone na svijetu

19.06.2013. 09:36:11

Huaweijev telefon ima 4,7 inčni ekran i tanak je samo 6,18mm, a na europskom tržištu trebao bi se pojaviti već sljedećeg mjeseca Huawei je sve popularniji brand pametnih telefona koji je tijekom prvog kvartala ove godine zauzeo četvrto mjesto na tržištu, iza dominantnih Samsunga i Applea te LG-a, a CNN je ovu kompaniju nedavno nazvao 'mobilnim gigantom za kojeg nikad niste čuli'. No, ova je kompanija u posljednje vrijeme predstavila nekoliko naprednih modela pametnih telefona koji mogu konkurirati za sam vrh tržišta te su prošlogodišnji modeli poput Ascenda P1S i Ascenda D quad najavljeni kao najtanji i najbrži pametni telefoni na svijetu. Najbrži pametni telefon na svijetu! U Huaweiu kažu da je njihov posljednji model kojeg su jučer predstavili – Ascend P6 ponovno najtanji pametni telefon na svijetu te su uvjereni da će 'napraviti čuda za njihov brand'. Ascend P6 tako je tanak samo 6,18 mm, ima ekran dijagonale 4,7 inča HD rezolucije, radi na Huaweijevom četverojezgrenom 1,5GHz procesoru i ima stražnju 8MP kameru, dok se s prednje strane nalazi kamera rezolucije 5MP. Kao i većina današnjih pametnih telefona, Ascend P6 radi na Androidu (verziji 4.2.2 Jelly Bean), a iako ima samo 8GB memorije za pohranu podataka, podržava memorijske kartice kapaciteta do 32GB, tako da korisnici ne bi trebali imati problema s pohranom fotografija, videozapisa i pjesama. 'Kada je u pitanju dizajn i kvaliteta izrade, ovo je bez dvojbe najimpresivniji telefon kojeg je do sada predstavio Huawei', prenijeli su na BBC-u komentar Bena Wooda iz konzultantske kompanije CSS Insight koji je dodao kako su kineski mobilni proizvođači tijekom posljednjih 18 mjeseci radikalno popravili kvalitetu uređaja s kojima sada konkuriraju na tržištu pametnih telefona. Kako bi telefon bio što tanji, ali i cjenovno povoljniji, Huawei je morao i napraviti neke kompromise pa tako Ascend P6 nema podršku za 4G, no usprkos tome u ovoj kompaniji očekuju odličnu prodaju. Cilj ove kompanije, prenose na BBC-u, jest tijekom sljedećih pet godina postati vodeći brand na smartphone tržištu – iako je pored kompanija poput Applea i Samsunga danas to teško zamislivo, Shao Yang iz Hauweia podsjeća da prije sedam godina nitko nije vjerovao da će Apple biti ovako uspješan, odnosno bilo je teško vjerovati prije pet godina da će Samsung postati ovako dominantan na mobilnom tržišta. Najtanji smartphone na svijetu! U Huaweiu se nadaju da će tijekom ove godine prodati oko 60 milijuna telefona, što je dvostruko više nego u 2012., dok su očekivanja za sljedeće godina još i veća. Huawei Ascend P6 na kineskom tržištu pojavit će se već u lipnju, dok ga u Europi očekujemo tijekom sljedećeg mjeseca. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.