Prelet MIG-ova nad Zagrebom u počast brigadiru Radošu

24.06.2022. 09:26:00

ZAGREB, 24. lipnja 2022. (Hina) - U povodu obilježavanja 30. obljetnice pogibije brigadira Antuna Radoša dva aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) preletjet će u petak u 10 sati zagrebačko groblje Mirogoj, čime će odat počast brigadiru Radošu poginulom u akciji sprječavanja napada na Slavonski Brod.

Dva vojna aviona MiG-21 HRZ-a groblje Mirogoj će preletjeti na visini od 300 do 600 metara od istoka prema zapadu, tijekom kojeg se može očekivati kratkotrajna pojačana buka na području Zagreba, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH (MORH).

Riječ je o simboličnom preletu odavanja počasti za poginulog pripadnika HRZ-a.

Brigadir Antun Radoš poginuo je u 43. godini života, 24. lipnja 1992.  leteći na prvome hrvatskome MIG-u 21 u borbenoj akciji sprječavanja bombardiranja Slavonskog Broda. Posmrtno je promaknut u čin brigadira i odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, zatim Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana, kao i Spomenicom Domovinskog rata, dodaju iz MORH-a.

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.