Premijer Plenković najavljuje novi paket mjera za suočavanje s inflacijom

01.09.2023. 13:06:00

Vlada priprema novi paket mjera, kazao je premijer Andrej Plenković.

U povodu Dana Virovitičko-podravske županije premijer Andrej Plenković bio je na svečanoj sjednici Županijske skupštine i nakon toga je komentirao aktualne teme, prenosi Dnevnik.hr.

Jedna od njih je i inflacija, a Plenković je rekao da analiziraju stanje: "Inflacija je rasla i u drugim zemljama EU-a, ne samo u Hrvatskoj. Glavni naglasak je na širokoj potrošnji, cijene su bile više zbog turističke sezone. Smatram da svaka cijena koja ide preko onoga što je normalno u kontekstu troškova nije dobra. Ona se na kraju odražava na kupovnu moć naših građana."

"Svaka cijena koja ide preko onog što je normalno, nije dobra", kazao je i dodao da Vlada priprema novi paket mjera za rujan.

Uvjeren je da će po završetku turističke sezone cijene ići dolje.

Upitan kada će biti parlamentarni izbori, rekao je da će biti u redovitom roku te podsjetio na zakonom propisane rokove: "Izbori će biti kada dođe vrijeme."

Predsjednik Republike Zoran Milanović izrazio je sumnju oko mogućnosti pomicanja datuma izbora, no Plenković je rekao da ga ne prati.

''Trenutak odlučivanja o raspuštanju Sabora je u načelu odluka parlamentarne većine. U tom razdoblju predsjednik Republike ima pravo izabrati jednu od četiri nedjelje u tom razdoblju. "Mi se u to ne miješamo", kazao je Plenković.

"Ne pratim ga uopće, on govori toliko nesuvislih teza… Mahom se moramo baviti popravljanjem te štete", kazao je i požalio se da ga smeta kada ga komentatori izjednačavaju s Milanovićem.

Podsjetivši na primjer hrvatskih huligana koji su pritvoreni u Grčkoj, ponovio je: "Šteta koju je napravio bila je toliko velika da su nas zamolili svi s kojima smo razgovarali da im više ne pomaže."

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: K. Toplak/ICV

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/A.Ž.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.